Plise komarnici

Svakome od nas potreban je miran san, bez dosadnih krvopija i raznih drugih insekata koji haraju tokom većeg dela godine. Postoji mnogo načina da zaštitite svoj dom ili poslovni prostor od ovih i drugih insekata, i neki od njih su razna hemijska sredstva, koja nisu baš najpoželjniji izbor za većinu ljudi. Upravo iz ovih razloga, najčešće se pribegava ugradnji plise komarnika.


Naša topla preporuka za stambeni ili radni prostor u kome boravite su PLISE KOMARNICI. Reč je, u stvari, o kliznim komarnicima sa plisiranom mrežom koja se širi i skuplja, poput harmonike. Njihovi osnovni delovi su aluminijumsko kućište i vođica sa fiberglas mrežicom.

Plisirana mreža je vrlo izdržljiva, tako da svakodnevnom upotrebom ne može da bude oštećena. Korisno je znati da je to jedina plisirana mreža koja postoji na tržištu a da se njene ivice ne lome od sunca i ne razlažu se od vlage, a takođe ni udari vetra joj ne mogu ništa. Pored toga, mrežicu karakteriše izuzetno visok stepen propustljivosti svetla i vazduha, na UV zrake je trajno otporna kao i na koroziju, nezapaljiva je i ne bledi od sunca.

Mreža je ojačana nitima velike izdržljivosti, tako da se neće iskriviti ili deformisati, ni pod jakim udarima i naletima vetra, niti oštetiti od svakodnevnog habanja. U toku zime, mreža se skupi u svoju aluminijumsku kutiju, pa se na taj način štiti od spoljašnjih uticaja.

Domaćice će obradovati da čuju da se mrežica lako održava, ali i to da su plise komarnici dugog veka trajanja, pa njihovu kupovinu možemo da posmatramo kao dugoročniju investiciju.

Kada je reč o estetskom izgledu plisiranih komarnika, a što je veoma bitno kako za enterijer, tako i za eksterijer objekta, istaći ćemo da se plise komarnici obično izrađuju u beloj i braon boji, a plastifikacija se radi po vašem zahtevu. Aluminijumski ram se boji prema željama kupca, što daje lepu estetsku notu prostoru. Što se same mreže tiče, ona je dostupna u sivoj i crnoj boji.

Podela plise komarnika može se izvršiti na horizontalne i vertikalne, a postoje i dvokrilni, koji su pogodni za velike površine.

Kako se upravlja plise komarnicima?

U pitanju je inovativan sistem, gde je sve pojednostavljeno i lako. Zatvaranje i otvaranje plise komarnika omogućeno je i sa spoljne i sa unutrašnje strane, a komarnik može biti otvoren u bilo kojem položaju iz razloga što ne poseduje povratni mehanizam.

Vrlo je bitno istaći da plise komarnicima lako upravljaju deca, stariji ljudi, kao i osobe sa posebnim potrebama, a sve zahvaljujući jednostavnom, savremenom mehanizmu.

Postoji još niz dobrih osobina ovog najnovijeg sistema komarnika, kao što su: ušteda prostora (plise mrežica se otvara kao harmonika i slaže u paket); garantuje se apsolutna zaštita od insekata, ali i zaštićenost osetljivih ljudi od polenskih alergija.

Karakteristike plise komarnika

Navedimo sada osnovne i najznačajnije KARAKTERISTIKE plise komarnika:

  1. Ugrađuju se na vrata i prozore;
  2. U zatvorenom položaju maksimalno se skupljaju;
  3. Plise komaranici štede prostor – za otvaranje dovoljno je krilo preklopiti u bočni profil;
  4. Dostupni su u velikom broju boja prema RAL-paleti;
  5. Plise komarnici mogu biti izrađeni u velikim dimenzijama;
  6. Lako i jednostavno rukovanje;
  7. Plise komarnici su moderna i luksuzna alternativa klasičnim modelima;
  8. Predstavljaju savršeno rešenje za balkonska vrata i druge otvore većih dimenzija...

Sistem plise komarnika

Sada ćemo se pozabaviti SISTEMOM plise komarnika. Da bismo vam to bolje dočarali, reći ćemo da ovakvi komarnici funkcionišu kao i harmonika vrata, dakle – mreža se skuplja na jednu stranu. Kada želite da zatvorite ili otvorite plise komarnik, samo povučete ručicu u stranu.

Kao što je mrežica otporna, i sam aluminijumski ram je izrađen od visokokvalitetnog materijala izdržljivog prema različitim vremenskim uslovima. Podela plise komarnika se vrši u odnosu na širinu otvora koji se pokriva, tako da oni mogu da budu jednodelni, dvodelni i za francuske balkone.

Montaža plise komarnika

MONTAŽA je takođe veoma jednostavan postupak, i moguća je na raznim vrstama vrata i prozora. Koristimo najkvalitetnije aluminijumske profile na tržištu, a takođe garantujemo najpovoljnije cene i najbrži rok isporuke. Svaki plise komarnik detaljno testiramo pre nego što isti isporučemo kupcu. Na kvalitet proizvoda i izradu, dajemo garanciju. Plise komarnici su predviđeni da se ugrađuju tokom čitave godine, a ne samo u letnjem periodu.

Uz inovativan sistem plise komarnika, osim što ćete mirno i spokojno spavati i buditi se puni energije i elana za novi radni dan, oslobodićete sebe i svoju porodicu brige oko polenskih alergija, jer su plise komarnici veoma dobra zaštita od polena iz vazduha.