Fiksni komarnici

Komarci su izuzetno dosadni insekti, koji nam svake noći kradu san, a time i energiju, pa se budimo iznureni i umorni, a očekuje nas naporan dan. Međutim, dobra vest je da sve to ne morate da trpite više ni jednu jedinu noć, zato što je ugradnja fiksnih komarnika lak i jednostavan postupak, a sama investicija nije skupa i dugoročna je.


Fiksni komarnik bismo drugačije mogli nazvati statični komarnik. Uvek je dobra odluka da se o komarnicima razmišlja odmah, kada se ugrađuju novi prozori, ali je montaža moguća i naknadno, na već postojeće otvore u prostoru.

Fiksni komarnici namenjeni su za prozore kod kojih se ne planira pomeranje mrežice. Međutim, ostavljena je mogućnost da se oni ipak skinu, kada prođe sezona i kasnije ponovo postave.

Šta sačinjava fiksni komarnik?

Jednostavnu montažu ili demontažu fiksnog komarnika, osigurava alu profil, mrežica i guma koja spaja profil i mrežu. Međutim, ono što kupce najviše zanima je mreža. Koriste se mreže od fiberglasa ili aluminijumske mreže, radi povećane izdržljivosti. Mrežica je skoro nevidljiva, a pri tome izuzetno jaka, tako da joj ne mogu ništa udari vetra, jako sunce, sneg, kiša...

Montaža fiksnih komarnika

Prilikom montaže fiksnih komarnika, vrši se njihovo pričvršćivanje za prozor metalnim vijcima i silikonom. Montaža je direktno na prozorski okvir. Fiksni komarnik poseduje aluminijumski okvir, što znači da možete da birate između više nijansi boja.

Kod fiksnih komarnika ne postoji mogućnost prolaza (za razliku od rolo komarnika), a ukoliko želite, na primer, da operete prozore, fiksne komarnike možete da skinete i da ih kasnije vratite na njihovo mesto.

Dakle, ako je funkcija prozora samo cirkulacija vazduha, tada je izbor fiksnih komarnika prava odluka. Najčešće se koriste za manje prozore, kao što su kupatilski i drugi prozori manjih površina.

Dobra osobina je da omogućavaju neometan prodor svetlosti i svežeg vazduha i da je mrežica skoro sasvim neprimetna. Na fiksne komarnike se možete osloniti kao na pouzdanu zaštitu od komaraca i svih drugih insekata, te imati mirne letnje večeri i spokojne noći, bez ikakvih nelagodnosti.